FK Meteor Tábor - TJ Sokol Chotoviny 2:2

06.04.2013 23:09

 

Po dvou odložených kolech se ke slovu dostalo i naše A-mužstvo. Na domácím hřišti jsme hostili poslední Chotoviny, které v minulém kole překvapivě získali bod za remízu s Větrovy.

Zápas začal poměrně zostra a od prvních minut se dalo očekávat, že to bude zápas na šance divácky velmi atraktivní. Hosté přijeli silně nabuzeni a o s odhodláním neprodat svou kůži lacino. Do soubojů chodili často za hranicí pravidel i za rizika obdržení žlutých karet. Ty ovšem zůstávaly nepochopitelně schované v kapsičce velmi slabého rozhodčího, kterému se zápas vůbec nepovedl. My jsme se již v 7.minutě dostali do gólové šance, když Štěrba postupoval sám na brankáře, ale jeho střela skončila pouze na tyči. Soupeř následně udeřil svým nejnebezpečnějším hráčem hned dvakrát v rozmezí pouhých 5 minut. Nejprve v 10.minutě parádním volejem zužitkoval dobrý centr z pravé strany. Poté v 15.minutě jej nechali před hranicí velkého vápna naši hráči trestuhodně zažonglovat si s míčem a opět krásným volejem překonal bezmocného Hanzala. Ten samý hráč se objevil ještě v jedné vyložené šanci ve 26.minutě, ale tentokrát již našeho brankáře nepřekonal. O 2 minuty později se po standartní situaci zahrávané J.Svatkem ocitl v gólové šanci T.Novák, ale nedokázal se včas zorientovat. Vše ale napravil v 41.minutě, kdy vyslal Štěrbu do dalšího samostatného úniku a ten se podruhé už nemýlil - 1:2. Do kabin jsme šli s jednobrankovým mankem, ale s vědomím, že máme určitě sílu na to zápas otočit.

Do druhé půle nastoupil kanonýr Široký a byl vidět. První půlhodinu druhé části jsme dostali soupeře pod doslova drtivý tlak, kdy jsme si dokázali i vytvořit nespočet vyložených brankových situací, ale bohužel zůstávaly dlouho nevyužity. V 52.minutě se po přihrávce T.Nováka řítil sám na brankáře Široký, ale jeho střela skončila v boční síti. V 57.minutě se dostal do bezprostřední blízkosti branky T.Novák, po pasu J.Nováka, ale nedokázal překonat brankáře. V 60.minutě se opět po přihrávce J.Nováka dral sám na bránu J.Svatek, ale i jeho střela si nenašla cestu mezi 3 tyče. V 61.minutě se objevil v šanci J.Novák po uvolnění T.Novákem, ale ani on se mezi střelce nezapsal. O další 3 minuty později J.Bartáček centrem našel na malém vápně Širokého, který hlavou poslal míč nad branku. V 68.minutě jsme se konečně dočkali zaslouženého vyrovnání. T.Novák uvolnil Širokého, který velmi chytře vyřešil situaci ve vápně a vyrovnal. Poté jsme měli ještě několik závarů, které zůstávaly bez gólového efektu. V posledních 10 minutách se soupeř přece jen dostal alespoň k několika odkopům, které směřovaly na naši polovinu a už dokázal udržet náš tým na distanc od dalších šancí. V poslední z nich se objevil Štěrba, který ze sedmi metrů netrefil dobře míč a brankář hostí dokázal tuto situaci zachránit. Zápas tak skončil pro nás ztrátou dvou bodů.

První jarní utkání se nám výsledkově nepodařilo. Druhá půle byla ovšem z naší strany povedená a chyběla jen větší efektivita v zakončení. Zápas byl ovlivněn již zmíněným rozhodčím, kerý mnohokrát chyboval na obou stranách. Bohužel mu nepomohli ani jeho asistenti. Příští týden zajíždíme do N.Včelnice, kde nás zcela jistě čeká těžší soupeř.